fredag 21 maj 2010

Hammarby glänste på Framtidens lärande

Vi Västeråsare kunde verkligen sträcka på oss efter DSC01331Hammarbyskolans två inspirationsseminarier vid konferensen  Framtidens lärande – här och nu. Båda seminarierna var välbesökta och många visade stort intresse.

Anna Landehag, rektor, Kajsa Källsen Bernhardsson, lärare och Seppo Komulainen, e-pedagog berättade om hur de använder interaktiv tavla och hur undervisningen utvecklats när alla elever i år 6 sedan december nu har en egen dator (1:1). Interaktiv tavla har de använt i många år och de känner sig bekväma med den användningen, men hur undervisningen kan läggas upp med 1:1 är en utmaning och de utvecklar pedagogiken och metoderna kontinueligt.

DSC01322 Bland annat lägger Kajsa in allt material i klassens digitala webbplats i intranätet PluggNet. Eleverna kan också logga in och hämta och lämna uppgifter som givetvis är anpassade till datoranvändning. Även viktiga kom-ihåg skriver Kajsa in på webbplatsen.

Jag vill gratulera Hammarby för dagens fina inasatser och för att ni vågar satsa på att använda tekniken i undervisningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar